Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stalo se

Příspěvky

Adventní koncert souboru Ludus musicus

/ Rubrika: Stalo se

Římskokatolická farnost Vlašim srdečně zve na adventní koncert souboru Ludus musicus. V programu zazní české renesanční a lidové písně.

Neděle 8. prosince v 16 h, Vlašim, kostel sv. Jiljí. Vstupné dobrovolné.

Plakátek ke koncertu

 
Celý příspěvek

Adventní duchovní obnova s P. Revendou

/ Rubrika: Stalo se

Zveme vás na duchovní obnovu Cestou odpuštění ke Kristu

14. 12. 2019, 15:30, Farní besídka

Plakátek k akci

 
Celý příspěvek

Pozvánka na přednášky manželů Novákových

/ Rubrika: Stalo se
Celý příspěvek

Dušičkové pobožnosti 2019

/ Rubrika: Stalo se

Jako v minulých letech i letos budou na našich hřbitovech dušičkové pobožnosti. Přijďme v hojném počtu a modleme se společně za naše zemřelé...

 
Celý příspěvek

Chcete si s námi zahrát či zazpívat Rybovku?

/ Rubrika: Stalo se

Zveme všechny, kteří si chtějí jednorázově letošní Vánoce zahrát či zazpívat Rybovu Českou mši vánoční.

Kdy a kde budeme vystupovat: Vystupujeme v kostele sv. Jilí ve Vlašimi 29. 12. od 16 hod.

Kdy a kde se zkouší: Zkoušíme na faře, vždy v úterý od 20 hod. v těchto termínech: 26. 11.; 3. 12.; 17. 12.

O projektu: Tento projekt je založen na dobrovolnosti a může se účastnit kdokoliv, i když nikde pravidelně nehraje či nezpívá. Jedná se o jednorázovou dobrovolnou nekomerční akci. Může se ji účastnit každý, kdo umí zpívat nebo hrát na nějaký hudební nástroj. Je možné pozvat kohokoliv dalšího, kdo má chuť se před Vánoci odreagovat, poznat spoustu skvělých lidí, a ještě udělat radost sobě a druhým...

 
Celý příspěvek

Mary's Meals ve Vlašimi

/ Rubrika: Stalo se
Mary's Meals (dále jen MM), v překladu Mariina jídla a fungující jednoduchá rovnice: ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE, nebo „Bouda, která krmí milion dětí“ (kniha zakladatele).
 

V den Misijní neděle 20.10. pořádala farní Charita Vlašim spolu s Tomášem Rybníčkem ve farní besídce přednášku na téma MM. Charita Vlašim v úvodu všechny přítomné přivítala a seznámila s bohatými charitativními aktivitami, které vykonává a plánuje, a protože byl čas oběda, následně pohostila plnou besídku zájemců o přednášku výborným gulášem. Následně se ujal slova Tomáš Rybníček a představil mezinárodní hnutí MM, které účinně bojuje proti hladu ve světě zaváděním školního stravování tam, kde chudoba a hlad brání dětem v přístupu ke vzdělání...

 
Celý příspěvek

Misijní víkend

/ Rubrika: Stalo se / Fotografie: Misijní víkend

V pátek 18. 10. 2019 jsme se připojili k celosvětovému projektu Milion dětí se modlí růženec. Přišlo přes dvacet dětí, s nimiž jsme se spojili v modlitbě za mír a pokoj ve světě a za děti trpící hladem, nepokoji či osaměním v Americe, Austrálii, Asii, Africe i Evropě. Během následné mše svaté děti přednesly přímluvné modlitby za misie a misionáře. Při adoraci po mši svaté jsme vytvořili pomyslný MOST MODLITBY: ve stejnou chvíli probíhaly modlitby za misie na mnoha místech nejen v České republice...

 
Celý příspěvek

Víkendovka Je to na tobě!

/ Rubrika: Stalo se

Zveme vás na víkendovku s tématem "Je to na tobě!", která se bude konat od 1. do 3. listopadu na Hrádku u Vlašimi. Víkendovka je určena pro děti od 9 do 15 let. Cena 400 Kč. Přihlašování zde nebo u Bětky Vorlové, mail: eliseagle@seznam.cz, tel: 732 566 940.

 
Celý příspěvek

Misijní koláč 2019

/ Rubrika: Stalo se

Papežská misijní díla ve spolupráci s Římskokatolickou farností Vlašim pořádají akci MISIJNÍ KOLÁČ® na záchranu dětí trpících hladem.

Upečte jakýkoli koláč, bábovku, buchtu, tyčinky, sušenky, věnečky či jiné snadno porcovatelné dobroty a přineste v sobotu 19. 10. 2019 mezi 14. a 15. hodinou do farní besídky u kostela sv. Jiljí ve Vlašimi...

 
Celý příspěvek

Přehled hospodaření vlašimské farnosti v r. 2018

/ Rubrika: Stalo se
Celý příspěvek

(690)Koncert Lucky Voice Band

/ Rubrika: Stalo se

Zveme na koncert smíšeného pěveckého sboru Lucky Voice Band, který se uskuteční ve farním kostele 22. 9. 2019 od 16 h. Vstupné dobrovolné.

 
Celý příspěvek

Vlašimská pouť, posvícení a novokněžské požehnání

/ Rubrika: Stalo se

Patrocinium našeho farního kostela sv. Jiljí oslavíme při farní mši sv. v neděli 1. září v 9:30.

Posvícení ve farním kostele oslavíme při mši sv. s dětmi v neděli 1. září v 11:00. Při této mši sv. budou školákům požehnány školní brašny. Po této mši sv. s dětmi bude pan kaplan P. Václav Revenda udělovat novokněžské požehnání.

Srdečně zve Římskokatolická farnost Vlašim

 
Celý příspěvek

Loretánská pouť

/ Rubrika: Stalo se

Římskokatolická farnost Vlašim Vás srdečně zve na každoroční poutní mši sv. ve vlašimské Loretě.

Letos se uskuteční v neděli 8. září 2019 v 15:00 v loretánské kapli Narození Panny Marie na Bolince u Vlašimi.

Při mši sv. zazní unikátní Andělská hudba (specialita vlašimské Lorety)!

 
Celý příspěvek

Mše sv. pro seniory

/ Rubrika: Stalo se

Římskokatolická farnost Vlašim ve spolupráci s Charitou Vlašim pořádá mši sv. pro seniory v úterý 1. října v 10:00 ve farním kostele sv. Jiljí, s následným přátelským setkáním a pohoštěním ve farní besídce.

Pozvěte v hojném počtu své příbuzné a známé seniory!

Na setkání se těší Římskokatolická farnost Vlašim a Charita Vlašim

 
Celý příspěvek

Poutní zájezd do Filipova a Jablonného v Podještědí

/ Rubrika: Stalo se

Římskokatolická farnost Vlašim pořádá poutní zájezd: Filipov, Jablonné v Podještědí. Sobota 21. září 2019.

Odjezd autobusu v 7:00 od Městského úřadu ve Vlašimi. Návrat okolo 18:00.

Přihlašujte se u paní Libuše Němcové, 722 741 955...

 
Celý příspěvek

Pozvánka na tridentskou mši sv.

/ Rubrika: Stalo se

Římskokatolická farnost Vlašim zve srdečně všechny zájemce na Tridentskou mši sv., která se uskuteční v neděli 16. června v 18:00 ve farním kostele ve Vlašimi. Celebruje P. Petr František Řezáč, farář ve Žluticích.

Plakátek ke mši

 
Celý příspěvek

Pozvánka na kněžské svěcení

/ Rubrika: Stalo se

Farnost Vlašim Vás srdečně zve na kněžské svěcení, které se koná v sobotu 22. června 2019 v 10:00 v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze. Při této příležitosti bude vysvěcen náš nový vlašimský kaplan Václav Revenda. Odjezd autobusu v 7:30 od MěÚ Vlašim, cena: 200 Kč. Přihlášky přijímá paní Libuše Němcová, tel.: 722 741 955.

Plakátek k akci

 
Celý příspěvek

Koncert skupiny Good Work

/ Rubrika: Stalo se

Srdečně zveme na koncert pop-gospelové kapely Good Work v sobotu 13. 7. 2019 v 19 h v kostele sv. Jiljí.

 
Celý příspěvek

(681)Fotografie z prvního sv. přijímání

/ Rubrika: Stalo se
Celý příspěvek

Víkend tatínků s dětmi

/ Rubrika: Stalo se

Letošní víkend tatínků s dětmi se uskuteční v termínu 1. až 2. 6. S dětmi pojedeme do Vodního světa v Kolíně a vlakem do Českého Brodu, kde budeme na farní zahradě stanovat. Plánovaný návrat v neděli odpoledne. Zájemci, hlaste se obratem u Michala Rybníčka. 

 
Celý příspěvek

Víkendovka pro nejmenší

/ Rubrika: Stalo se

Milí rodiče!

Nelítostně se nám blíží víkendovka s tématem Jobova cesta, která se bude konat 7.–9. 6. v besídce. Její cena je 250 korun. Těšíme se, že na ni přihlásíte své nejmenší. Tak s chutí do toho!

Při jakýchkoliv dotazech volejte na číslo +420 732 257 130 nebo pište na e-mail nicoljiraskova@seznam.cz. Zatím naviděnou!

Přihlašovací formulář

 
Celý příspěvek

Misijní štrúdlování 2019 - výsledek

/ Rubrika: Stalo se

V neděli 28. 4. 2019 proběhla tradiční akce Misijní štrúdlování®, na kterou se nám sešlo asi 50 noh štrúdlů a několik dalších dobrot, z nichž jsme v sobotu připravili bezmála 100 balíčků. Po nedělní ranní mši svaté o ně byl opravdu velký zájem a štědrost dárců také, na konto Papežských misijních děl odesíláme 17 790 Kč. Peníze budou použity na záchranu hladovějících dětí v nejpotřebnějších oblastech světa.

Všem, kteří se jakýmkoli způsobem zapojili, upřímně děkujeme. Pán ať oplatí vaši štědrost! 

Mirka Ptáčková

 
Celý příspěvek

Víkendovka Proti všem

/ Rubrika: Stalo se

3–5.5.2019 se bude konat víkendovka pro holky a kluky 9-15 let s názvem Proti všem - mimo jiné se budeme zabývat rozhodným postojem, pozicí křesťana ve světě, "bojem do posledního dechu"... Přihlaste se zde. Cena 300 Kč.

Více informací u Mirka Martínka, e-mail: martinekmirek@seznam.cz nebo tel.: 604 696 469

 
Celý příspěvek

Liturgie hodin v Domašíně

/ Rubrika: Stalo se

Srdečně zveme na společné prožití ranních modliteb (modlitba se čtením a ranní chvály) v kostele sv. Jakuba v Domašíně

Velký pátek - v 9 h
Bílá sobota - v 9 h

 
Celý příspěvek

S křížem na ramenou - pozvánka na křížovou cestu

/ Rubrika: Stalo se

Věřící vlašimské farnosti srdečně zvou na křížovou cestu v přírodě u Načeradce. Sraz na Květnou neděli 14. 4. 2019 ve 14:40 u kostela v Načeradci.

Doprava: vlastní, příp. zájemci o odvoz kontaktujte tel. 724 061 797, nebo se zapisujte do archů v kostelích naší farnosti

Občerstvení: Na cestě zpět můžeme chvilku společně pobýt u ohýnku, proto bude dobré vzít si s sebou nějaké dobroty na opékání.

Plakátek k akci, Podrobné informace, Inspirace k rozjímání na 2. postní neděli, Inspirace k rozjímání na 3. postní neděli, Inspirace k rozjímání na 4. postní neděli, Inspirace k rozjímání na 5. postní neděli

 
Celý příspěvek

Nešpory v Domašíně

/ Rubrika: Stalo se

Sobota 31. 3. v 19.30 v kostele sv. Jakuba v Domašíně: Srdečně zveme ke společnému slavení nedělní vigilie z denní modlitby církve. Součástí bude také kratký duchovně-praktický úvod ke společnému slavení denní modlitby církve (může být pomocí k přípravě na již téměř tradiční slavení modlitby se čtením a ranních chval v domašínském kostele během velikonočního tridua).

 
Celý příspěvek

Koncert ke dni sv. Patrika

/ Rubrika: Stalo se

Zveme na oslavu svátku sv. Patrika formou koncertu irské hudby souboru historických hudebních nástrojů Musica da chiesa (P. Jaroslav Konečný, Tomáš Najbrt) v neděli 17. března 2019 v 15:00 ve farním kostele ve Vlašimi.

Plakátek ke koncertu

 
Celý příspěvek

Víkendovka Gobi pro děti 9–15 let

/ Rubrika: Stalo se

Zveme děti ve věku 9–15 let na víkendovku Gobi. Uskuteční se v Arcidiecézním centru pro mládež Nazaret v Praze 29.-31. 3. 2019. Přihlašovat se můžete u Kateřiny Follerové (kate.foller@gmail.com) nebo u Honzy Víta (vit.honzik@gmail.com)...

 
Celý příspěvek

Víkendovka POST!

/ Rubrika: Stalo se

Víkendovka POST! proběhne 15.-17. 3. 2019 na Hrádku u Vlašimi a je určena starším 15 let. Cena víkendovky je 350 Kč, neměla by být překážkou pro účast. Přihlašovací formulář...

 
Celý příspěvek

Farní tábor v Klokotech

/ Rubrika: Stalo se

Zveme děti věku 9-15 let na farní tábor Dítě z Becchi, který se koná 18.-25.8.2019 v Klokotech. Cena 2000 Kč, sourozenecká sleva 200 Kč.

Přihláška na tábor

 
Celý příspěvek