Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mikulášský jarmark pro charitu

Milí, 

jak už jistě víte z ohlášek, vývěsek i vlašimského Zpravodaje, plánujeme letos ještě jednou podpořit budování Komunitního centra Charity Vlašim dobročinným Mikulášským jarmarkem pro charitu. V souvislosti s ním jsme chtěli ještě 16. listopadu uspořádat tzv. Farní dílnu, na níž bychom vyráběli různé užitečné věci právě pro ten jarmark. Situace nám však nepřeje, nouzový stav se všemi opatřeními má trvat ještě nějaký čas, setkat se na společné vyrábění nemůžeme. Nicméně podle všeho bychom se myšlenky na jarmark vzdávat nemuseli. 
 
Prostor kolem kostela ve Vlašimi je velký, chodníky široké, stolů k dispozici dostatek, možnost zahřát se teplým nápojem dostupná... Na realizaci plánovaného jarmarku (sobota 5. 12. 2020) bychom ale potřebovali ochotné dobrovolníky a zapojení většího počtu lidí. Hlaste se, jste-li naší myšlence nakloněni, prosím. K dispozici jsou naše telefonní čísla (Mirka 731 363 994, Evi 774 379 890).
 
Nabízet bychom chtěli užitečné ručně vyráběné věcičky - potřeby pro domácnost i osobní využití, hračky či didaktické pomůcky pro děti, šperky,  potřeby pro kutily, originální drobnosti použitelné jako dárky, trvanlivé gastronomické  počiny... (Na prázdninovém, prvním jarmarku pro charitu byly k dispozici bylinky čerstvé i sušené, hmyzí hotely, dárkové krabičky, svíčky a svícny, textilní tašky, polštáře, pletené ponožky, budka a krmítko pro ptáky, kroužky na ubrousky v sadách, přírodní dekorace na dveře, záložky do knih a podobné radosti). Nějaké věci už máme připravené, ale budeme rádi, když se o své výrobky podělíte i vy. Přijímat je budeme v den plánované farní dílny, v pondělí 16. listopadu od 15 do 17 hodin v besídce u kostela sv. Jiljí ve Vlašimi. Kdybyste potřebovali víc času, můžete nás telefonicky kontaktovat i později, poslední věci přijmeme ještě v pátek 4. prosince. Těšíme se na výsledek vaší kreativity, účinnou spolupráci a společně podpořené dobré dílo charity. 
 
Plakátky na akce přikládám, můžete pozvání šířit v místech svého bydliště, zaměstnání, na sociálních sítích, webových stránkách... Mockrát děkujeme.
 
S přáním pevného zdraví a dobré mysli
 
Miroslava Ptáčková a Eva Holejšovská

 jarmark-2.jpgjarmark-dilna-3.jpg