Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stalo se

Příspěvky

Misijní jarmark – výzva

/ Rubrika: Stalo se

Na třetí neděli adventní (11.12.2011) plánujeme připravit misijní jarmark, jehož celý výtěžek by putoval – jako předvánoční dárek – na konto Papežského misijního díla dětí.

Vyzýváme proto všechny, kteří by chtěli přispět jakýmkoli svým výrobkem (vánoční ozdoby, drhané, drátované, vystřihované drobnosti, šperky, výrobky z fima, pedigu, papíru, textilu, filců, malované sklo, smaltované výrobky…) či nakreslením vánoční pohlednice (kartičky máme k dispozici, můžeme nabídnout), aby svá díla nosili na faru nebo přímo Mirce Ptáčkové (tel: 731 363 994) kdykoli až do 10. prosince 2011.

Přejeme dostatek tvůrčích nápadů i času je realizovat a těšíme se na spolupráci!

Manželské společenství Vlašim

 
Celý příspěvek

Pozvánka na adventní koncert německého souboru historických hudebních nástrojů

/ Rubrika: Stalo se

Zveme vás na adventní koncert německého souboru historických hudebních nástrojů DRESDNER STADTPFEIFER v sobotu 10. prosince 2011 v 16 h ve farním kostele sv. Jiljí ve Vlašimi...

Plakátek k akci

 
Celý příspěvek

Adventní duchovní obnova pro farnost Vlašim

/ Rubrika: Stalo se

Zveme všechny na adventní duchovní obnovu do kostela sv. Jiljí v sobotu 3. prosince 2011...

 
Celý příspěvek

Přednáška dr. Vojtěcha Eliáše o Charitě

/ Rubrika: Stalo se / Fotografie: Přednáška dr. Eliáše

Farní charita Vlašim zve na přednášku prezidenta Arcidiecézní charity Praha, P. Dr. Vojtěcha Eliáše, Charita a současnost, která se uskuteční v předvečer Dne Charity v pondělí 26. září 2011 od 18:45 v kostele sv. Jiljí po večerní mši svaté (začátek mše sv. v 18 h).

 
Celý příspěvek

Misijní koláč u příležitosti Misijní neděle

/ Rubrika: Stalo se

Naše farnost se na Misijní neděli 23. 10. 2011. zapojí do podpory papežského misijního díla akcí Misijní koláč. Prosíme všechny o pomoc...

 
Celý příspěvek

Změny v Adopci na dálku

/ Rubrika: Stalo se

Náš podporovaný chlapec Naveen N. D'Souza poslal poslední dopis a ukončil svou účast v projektu Adopce na dálku®. O naší podporavané dívce Glorii Namuddu přišla školní zpráva. Od obou dětí máme současné fotografie. Vše je ke shlédnutí na naší stránce Adopce na dálku.

 
Celý příspěvek

Podzimní setkání seniorů

/ Rubrika: Stalo se

Farní charita Vlašim pořádá ve čtvrtek 13. října 2011 setkání seniorů.

Program: mše svatá od 10 hkostele sv. Jiljí, následuje setkání v budově besídky – přátelské popovídání a pohoštění.

Srdečně Vás zveme!

 
Celý příspěvek

Podblanický hudební podzim ve Vlašimi

/ Rubrika: Stalo se

Ve čtvrtek 27. října 2011 v 19 hodin v kostele sv. Jiljí se v rámci 27. ročníku festivalu Podblanický hudební podzim uskuteční koncert tělesa Camerata filarmonica Bohemia a spojených sborů Pražští pěvci a La Gioia. Další informace na stránkách festivalu.

Plakátek ke koncertu

 
Celý příspěvek

Koncert na podporu afrických zemí

/ Rubrika: Stalo se

Farní charita Vlašim pořádá 28. 10. 2011 od 19 h v sále zámku ve Vlašimi koncert na pomoc zemím v oblasti Afrického rohu postiženým hladomorem...

 
Celý příspěvek

Koncert kulatých výročí - 5 let souboru Musica da chiesa

/ Rubrika: Stalo se

Koncert se koná v pondělí 25. července 201118:00 kostele sv. Jakuba v Domašíně.

 
Celý příspěvek

Mše s našimi seniory

/ Rubrika: Stalo se

Ve čtvrtek 19. května 2011 v 10 h se ve farním kostele sv. Jiljí ve Vlašimi uskuteční mše svatá za účasti našich bratří a sester z domova seniorů. Po mši svaté následuje přátelské pohoštění ve farní besídce.

V 8 h mše svatá nebude.

 
Celý příspěvek

Biřmování ve Vlašimi

/ Rubrika: Stalo se

V pátek 27. května 2011 v 18 h bude při mši svaté v kostele sv. Jiljí Mons. Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský, metropolita a primas český, udělovat svátost biřmování. Srdečně zve Římskokatolická farnost Vlašim.

Plakátek k akci

 
Celý příspěvek

Přednáška Mgr. Marka Váchy, Ph. D. na téma Křesťanství a ekologie

/ Rubrika: Stalo se / Fotografie: Přednáška dr. Marka Váchy

Římskokatolická farnost Vlašim všechny srdečně zve na přednášku Křesťanství a ekologie, kterou pronese známý katolický kněz a vědec P. Mgr. Marek Orko Vácha, Ph.D. ve farním kostele sv. Jiljí v pátek 29. dubna 2011 v 17:30 h...

 
Celý příspěvek

Pozvánka na jarní setkání seniorů

/ Rubrika: Stalo se

Farní charita Vlašim vás zve 19. května 2011 na jarní setkání seniorů, které začíná mší svatou v 10 h v kostele sv. Jiljí, po které následuje příjemné posezení v budově besídky. Přijďte s námi strávit pár chvil a nadechnout se jara...

 
Celý příspěvek

Pozvánka na koncert Podblanického orchestru

/ Rubrika: Stalo se

Římskokatolická farnost Vlašim vás srdečně zve na koncert Podblanického orchestru a sboru pod vedením dirigenta Jiřího Volka. Program: A. Dvořák, W. A. Mozart, B. Smetana, G. Verdi. Koncert se koná na Květnou neděli 17. dubna 2011 v 15 h v kostele sv. Jiljí ve Vlašimi.

 
Celý příspěvek

Biskup Karel Herbst bude ve Velíši

/ Rubrika: Stalo se / Fotografie: Návštěva biskupa Karla Herbsta

Římskokatolická farnost Velíš srdečně zve na oslavu svátku sv. Josefa s biskupem Mons. Karlem Herbstem, SDB v neděli 20. března 2011 při mši svaté v 8.30 hodin v kostele sv. Josefa ve Velíši...

 
Celý příspěvek

Pozvánka na vikariátní dětský a ministrantský den

/ Rubrika: Stalo se

Vikariát Vlašim pořádá v sobotu 26. března 2011 vikariátní dětský a ministrantský den, který se uskuteční od 9 do 15:30 h na statku v Palčicích. Zájemci, přihlašujte se u svých kněží. Srdečně zve Vikariát Vlašim.

 
Celý příspěvek

Společenství pro mladé ve Vlašimi

/ Rubrika: Stalo se

Od 10. 12. 2010 začalo po velkých přípravách fungovat nové vlašimské spolčo pro mladé. Přáli jsme si založit společenství, ve kterém by se lidé cítili dobře, kde by panovalo vzájemné porozumění, kde bychom sdíleli víru v jediného Boha, ale i naše problémy s vírou, ale i jinými věcmi. Společenství, kde se člověk nemusí bát cokoliv říci ze strachu, že by se mu ostatní smáli.

Myslíme, že se nám to podařilo. Zatím jsme se sešli třikrát a domů se vrátili vždy s pocitem skvěle stráveného večera...

 
Celý příspěvek

Postní duchovní obnova

/ Rubrika: Stalo se

V sobotu 2. dubna 2011 od 9 do 16 h se v kostele sv. Jiljí koná postní duchovní obnova pro vlašimskou farnost.

 
Celý příspěvek

Koncert duchovní hudby

/ Rubrika: Stalo se

Ve farním kostele sv. Jiljí se v sobotu 26. března 2011 v 16 h uskuteční koncert duchovní hudby na nevšední dobové nástroje - hraje a zpívá SoliDeo. Během koncertu vám kvartet zpívajíících instrumentalistů zahraje hudbu šesti staletí na 25 dobových nástrojů.

 
Celý příspěvek

Manželská duchovní obnova 2011

/ Rubrika: Stalo se / Fotografie: Manželská duchovní obnova 2011

Všechny manželské páry jsou srdečně zvány do Vlašimi na tradiční manželskou duchovní obnovu, která se koná 29. a 30. ledna 2011. S přednáškami tentokrát vystoupí P. Michal Kimák, doc. Mirej Ryšková a manželé Tomsovi. K dispozici je podrobný program. Přihlásit se je nutné nejpozději 14. ledna 2011.

 
Celý příspěvek

Příprava na život v manželství – jaro 2011

/ Rubrika: Stalo se

Každé pondělí od 28. února do 18. dubna 2011 probíhají na vlašimské faře přípravy na manželství.

 
Celý příspěvek

Oslava 50. narozenin P. Jaroslava Konečného

/ Rubrika: Stalo se

P. Jaroslav Konečný, farář a vikář vlašimský, vás srdečně zve na oslavu svých 50. narozenin.

 
Celý příspěvek

Adventní zpovědní odpoledne

/ Rubrika: Stalo se

V pondělí 20. prosince 2010 mezi 14. a 18. hodinou bude možnost v kostele sv. Jiljí ve Vlašimi přistoupit ke svátosti smíření. Zpovídat bude více kněží z vlašimského vikariátu, a ti budou koncelebrovat následnou bohoslužbu od 18 hodin.

 
Celý příspěvek

Svatohubertská mše

/ Rubrika: Stalo se / Fotografie: Svatohubertská mše 2010

Vlašimský vikariát zve na Svatohubertskou mši, která se koná 5. listopadu 2010 v 18 hodin v kostele sv. Jiljí ve Vlašimi.

 
Celý příspěvek

Pozvánka na koncert Vlada Urlicha

/ Rubrika: Stalo se

Farní charita Vlašim pořádá na podporu nově zřízené sociální služby – osobní asistence – ve spolupráci s Muzeem Podblanicka, při příležitosti Dne Středočeského kraje koncert Vlada Urlicha, sólisty na andské flétny, ve čtvrtek 28. října 2010 v 19 hodin v sále zámku Vlašim. Vstupné dobrovolné!

 
Celý příspěvek

Pozvánka na setkání seniorů

/ Rubrika: Stalo se

Farní charita Vlašim pořádá v úterý 12. října 2010 setkání seniorů. Program: mše svatá od 10 h v kostele sv. Jiljí, následuje setkání v budově besídky – přátelské popovídání a pohoštění.

 
Celý příspěvek

Bohoslužba s biskupem Václavem Malým

/ Rubrika: Stalo se / Fotografie: Návštěva biskupa Malého

V sobotu 11. září 2010 v 10 h oslavíme při slavnostní bohoslužbě ve farním kostele společně s biskupem Václavem Malým jeho životní jubileum. Mše svatá v 8 h nebude.

 
Celý příspěvek

Sbírka materiální pomoci pro postižené povodněmi

/ Rubrika: Stalo se

Farní charita Vlašim pořádá sbírku materiální pomoci pro oblast Raspenava po domluvě s místním koordinátorem. Žádají konkrétně o nářadí: lopaty, kolečka, košťata, hrábě, rukavice atd.

Místo a čas sběru : budova besídky (místo sběru ošacení) vedle kostela sv. Jiljí od 9 h do 17 h od středy 11. 8. do pátku 13. 8. 2010.

 
Celý příspěvek

Koncert souboru Musica da chiesa

/ Rubrika: Stalo se
V domašínském kostele sv. Jakuba se ve středu 4. srpna 2010 od 17:45 h uskuteční koncert souboru historických hudebních nástrojů Musica da chiesa (P. Jaroslav Konečný a Tomáš Najbrt). Před ním je v 17 h mše svatá. Plakátek.
 
Celý příspěvek