Jdi na obsah Jdi na menu
 

Přednáška Mgr. Marka Váchy, Ph. D. na téma Křesťanství a ekologie

Římskokatolická farnost Vlašim všechny srdečně zve na přednášku Křesťanství a ekologie, kterou pronese známý katolický kněz a vědec P. Mgr. Marek Orko Vácha, Ph.D. ve farním kostele sv. Jiljí v pátek 29. dubna 2011 v 17:30 h.

Po přednášce je možné zakoupit knihy P. Marka Orko Váchy. Poté jste zváni na autogramiádu a přátelské pohoštění do farní besídky.

Plakátek k přednášce

P. Marek Orko Vácha vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v oboru molekulární biologie a genetika. Teologického vzdělání nabyl studiem v Olomouci a Bruselu. Ve své doktorské práci na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity se zaměřil na etickou problematiku poznání lidského genomu a na genetiku chování. Zúčastnil se dvou expedic do Antarktidy (1997 a 2000) na základnu Eco-Base na ostrově Nelson v Jižních Shetlandách společně s Jaroslavem Pavlíčkem. Je učitelem biologie, náboženství a etiky na Biskupském gymnáziu v Brně a na Arcibiskupském gymnáziu v Praze. Je přednostou Ústavu etiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. V prosinci 2010 byl zvolen na tříleté funkční období předsedou Akademického senátu 3. lékařské fakulty UK.

Audiozáznam přednášky

 

Náhledy fotografií ze složky Přednáška dr. Marka Váchy