Jdi na obsah Jdi na menu
 

Z festivalu v Praze

V sobotu 3. listopadu 2018 se Malá schola zúčastnila 2. ročníku Janušova festivalu dětských chrámových sborů a schol v Praze. 

Celodenní akce pro nás začala před osmou hodinou ranní na nádraží ve Vlašimi, odkud jsme vlakem mířili ku Praze. Na festivalu vystoupilo šest hudebních uskupení z různých farností arcidiecéze a také schola z Třeboně. Malá schola čítala 17 účastníků, ale měli jsme s sebou i potřebný doprovod tvořený rodiči a sourozenci dětí. Dodávali nám odvahu, povzbuzení i občerstvení - děkujeme. 

Odborná porota, která všechna vystoupení bedlivě sledovala, nás po skončení přehlídky a výborném obědě povzbudila k další práci a poděkovala za ochotu sloužit zpěvem při liturgii. Malá schola byla chválena za soustředěnost při vystoupení, za sólový zpěv Marunky K., také za výběr písniček (zazpívali jsme čtyři žalmy v různých provedeních) a také za to, že děti zpívaly bez not, vše zpaměti. 

Zatímco si členové sborů pak vychutnávali koncert Ztracené kapely, sešli se vedoucí schol s porotou, aby si vyslechli dobré a užitečné rady do další práce.

Festival byl zakončen mší svatou v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru, které jsme se však již nemohli účastnit, abychom se včas vrátili domů.

Přijeli jsme plní dojmů, ale také náležitě unavení. 

Děkuji všem, kdo nás podpořili, a přeji požehnaný zbytek neděle.

Mirka Ptáčková

img_8244aa.jpg