Jdi na obsah Jdi na menu
 

Perníkový betlém pro Domašín

Společně vytvořit něco hezkého, mít možnost se v předvánočním čase sejít, popovídat si a zastavit se nad tajemstvím blížících se Vánoc. To je záměr akce nazvané „Perníkový betlém pro Domašín“, kterou připravilo na sklonku roku o. s. Rytíři sv. Jakuba.

Všichni (nejen obyvatelé Domašína) jsou srdečně zváni k účasti na společném díle – pečení perníkových jesliček. Každá domácnost do nich může přispět alespoň jednou figurkou. Vyvrcholením akce bude společné setkání v neděli 18. prosince v 17 hodin, kdy můžeme přinést své výtvory do domašínského kostela sv. Jakuba, kde nám bude perníkový betlém vznikat přímo před očima. Příchozí v kostele uvítají krásné tóny adventních rorátů. Postaráno bude také o malé občerstvení.

Minulý rok nás všechny mile překvapila nejen hojná účast, ale také rozmanitá krása perníkových výtvorů. Kolem betléma se rázem vytvořila opravdu velmi milá atmosféra, kdy lidé měli možnost společně pobýt a popřát si vzájemně k nastávajícím svátkům. Proto přijměte srdečné pozvání také v tomto roce. Můžete přinést jakoukoli figurku a cokoli jiného se hodí do betléma.