Jdi na obsah Jdi na menu
 

Misijní víkend

V pátek 18. 10. 2019 jsme se připojili k celosvětovému projektu Milion dětí se modlí růženec. Přišlo přes dvacet dětí, s nimiž jsme se spojili v modlitbě za mír a pokoj ve světě a za děti trpící hladem, nepokoji či osaměním v Americe, Austrálii, Asii, Africe i Evropě. Během následné mše svaté děti přednesly přímluvné modlitby za misie a misionáře. Při adoraci po mši svaté jsme vytvořili pomyslný MOST MODLITBY: ve stejnou chvíli probíhaly modlitby za misie na mnoha místech nejen v České republice.

V sobotu měla farnost i široká veřejnost příležitost zapojit se do u nás již tradiční akce Misijní koláč®. Z přinesených dobrot od mnoha obětavých a ochotných pekařek všeho věku jsme připravili 90 balíčků. V nich se nabízely buchty, kynuté koláče, muffiny, rohlíčky, smajlíci z lineckého těsta, burizonové kuličky, bábovky, ovocné i tvarohové řezy a další. Balíčky jsme nabídli v neděli mezi ranní a dětskou mší svatou před kostelem spolu s Misijními kalendáři na příští rok. Zájem byl velký a štědrost příchozích ještě větší. Pro hladovějící děti a sirotky v misijních oblastech světa jsme získali 19 580 Kč. Celou částku odesíláme na konto Papežských misijních děl.

Ale tím misijní akce ve Vlašimi neskončily. Po "dětské" mši svaté nás charita pozvala na výborný guláš do besídky. Po něm jsme se nechali obohatit přednáškou o iniciativě Mary´s Meals a zhlédli tématické video. Byl to opravdu plodně strávený čas – získané informace nás inspirují k další pomoci. Nápadů se vyrojilo hned několik, jak jsme zjistili při vzájemném sdílení po skončení besedy.

Děkujeme všem, kteří se jakýmkoli způsobem zapojili do příprav tohoto víkendu v mimořádném misijním měsíci říjnu. Jsme vděční za společenství modlitby, za obětavost pečících rodin i jednotlivců, za štědrost dárců finančních příspěvků, za pohostinnost pracovníků Charity Vlašim, za všechny, kteří k potřebným nejsou lhostejní. Upřímné Pán Bůh zaplať!

S přáním požehnaných dní
Miroslava Ptáčková

 

Náhledy fotografií ze složky Misijní víkend