Jdi na obsah Jdi na menu
 

Misijní jarmark a výstava 2012 – Jeden dárek navíc pro děti v misiích

Milí farníci,

jsme velice potěšeni a vděčni, že jste i letos při předvánočním misijním jarmarku předvedli svou zručnost a kreativitu a přinesli opravdu velké množství nejrůznějších výrobků, abyste podpořili dobrou věc. Patří vám za to obrovský dík.

Nemenší pozornost chceme věnovat také vám, kteří jste jarmark a výstavu navštívili a přispěli tak na „jeden dárek navíc“ pro děti v misiích. V letošním roce jsme vybízeni k tomu, abychom po vzoru zambijských rybářů věnovali pro potřeby misií svůj jednodenní výdělek. A jak z celkové částky vyplývá, někteří se k záslužnému počinu chudých rybářů přidali i u nás. Během prvních tří dnů jarmarku se vybralo a bylo odesláno 10 765 Kč, v druhé části týdne přibylo v pokladničkách ještě dalších 2 550 Kč. Celkem tedy od nás putuje dětem v misiích 13 315 Kč. Pán Bůh nechť oplatí všem dárcům i těm, kteří se na přípravě a průběhu celé akce jakýmkoli způsobem podíleli.

Prožíváme Rok víry. Svatý otec Benedikt XVI. apeluje na to, abychom si právě na šíření víry na všech kontinentech v letošním roce dali opravdu záležet. Vyzývá ke spojení Roku víry s modlitbou růžence za misie.

Také děti se mohou k modlitbě za své chudé kamarády v misijních zemích připojit. Vhodnou modlitbou je modlitba malých misionářů:

Ježíši můj, mám tě rád,
jsi můj velký kamarád.
Má modlitba k tobě letí,
prosím tě za všechny děti.
Potřebným chci pomáhat,
lásku, radost rozdávat.
Pane Bože, při mně stůj,
chci být misionář tvůj.
Svatá Maria, Královno nebe,
o mocnou ochranu prosíme tebe. Amen.

S velkou vděčností a přáním Božího požehnání do celého roku 2013

M. Ptáčková a celé manželské společenství

 

Náhledy fotografií ze složky Misijní jarmark a výstava 2012