Jdi na obsah Jdi na menu
 

(345)Misijní jarmark

Už poněkolikáté se ve farní besídce konal Misijní jarmark. Byla jsem se tam několikrát s rodinou podívat a vždy na mne dýchla pozitivní atmosféra díla vícero lidí (manželského společenství, výrobců různých věcí, nakupujících…), kteří myslí na druhé a jsou schopni pro to něco udělat.

Zvláště mě těší, že výtěžek putuje potřebným lidem – dětem, které hladovějí a třeba ani nemají rodiče.

V besídce byly k vidění dřevěné stojany s obrazy s misijní tematikou, stoly prostřené ubrusy, na kterých bylo velké množství rozličných výrobků – od drátovaných hodně povedených, přes šité krásně zdobené polštáře, barevné ručně pletené ponožky různých velikostí, vánoční přání tvořivě zpracovaných, svíček s misijním tématem, různých vánočních ozdob a dalších krásných věcí tvořených s láskou lidmi, kteří mají srdce na dlani.

Byla jsem dojatá, že máme u nás ve farnosti takové krásné lidi (i když neznám jména všech, kteří se na jarmarku podíleli). Práce na jarmarku musela stát dost obětí, ale stálo to za to.

Děkuji.

Zdeňka Brožíková

 

Během Misijního jarmarku a výstavy, které probíhaly ve dnech 15.–22. 12. 2013, se vybralo celkem 14 100 Kč. Celá částka byla obratem odeslána na konto Papežských misijních děl k podpoře chudých dětí a sirotků. Ať sám Bůh svým požehnáním odmění všechny, kteří nejsou lhostejní k potřebám druhých a na akci se jakýmkoli způsobem podíleli.

V loňském roce Úřad průmyslového vlastnictví schválil a zaregistroval Papežským misijním dílům ochranné známky pro některé typické aktivity, které probíhají i v naší farnosti. Ochranná známka je ochranou před možným narušováním práv. Vyplývá z ní i to, že výtěžek akcí „Misijní jarmark®“, „Misijní štrúdlování®“, „Misijní kolá讓, „Pohled pro misie®“ a „Jeden dárek na víc®“ podpoří výhradně projekty a práci PMD.

Miroslava Ptáčková

 

Náhledy fotografií ze složky Misijní jarmark 2013