Jdi na obsah Jdi na menu
 

Taneční večírek

Svatý Pavel v listu Filipanům nás vybízí: „Radujte se v Pánu stále, …“

Je fajn, že se jako křesťané můžeme radovat, že máme stále důvod k radosti a že tuto radost můžeme projevovat různým způsobem.

Právě taneční večírek farnosti, který proběhl v pátek 22.2.2019, byl pravým důkazem radosti a touhy být spolu s druhými lidmi, vytvářet společenství. Večírek to byl opravdu vydařený, atmosféra byla úžasná a přitom rodinná.

Kdo všechno pomáhal vytvářet celkový dojem z večírku?

Všech 110 hostů, většina známé tváře z naší farnosti, přišli ale i hosté z farností okolních a evidentně i jim bylo mezi námi velmi dobře. Bavit se přišli lidé různého věku, a zvlášť potěšující pohled byl na mládežníky v oblecích a krásných šatech svého mládí.

Taneční sál i další zázemí restaurace Na Vývoji bylo přímo luxusní. Každý stůl byl krásně vyzdobený květinami a na hosty u stolu čekaly lahvinky vína. Pro zájemce byla připravena i výborná večeře nebo drobné občerstvení.

Hudební skupina Profil se zpěvačkou Kateřinou Ševidovou, která nádherně zpívala a snažila se i o to, aby to na tanečním parketu žilo.

Moderátoři – manželé Katka a Michal Rybníčkovi se svého úkolu moderovat celý večer zhostili skutečně na výbornou. Jejich projev byl přirozený, uvolněný a velice příjemný.

Duchovní otcové – Oba duchovní otcové přišli elegantně ustrojeni, jak se na ples sluší a patří. Otec Jaroslav zahájil ples společnou modlitbou a požehnáním a pak se spolu s otcem Lukášem postarali o krátké hudební zpestření programu.

Předtančení – předtančení, které zajistila taneční škola manželů Maršálkových, bylo moc pěkné. Jednalo se o klasickou ukázku toho, že Bůh dává lidem rozličné dary, … A také toho, kam až to člověk může dotáhnout, když se něčemu naplno věnuje.

Tobola – Byla moc nápaditá a ceny, které věnovali farníci, byly užitečné, měly vtip a nápad. Mohli jste vyhrát uzenou kýtu, zahradní substrát, ale i poukázku do restaurace Na Vývoji, pozvání na rodinný výlet nebo na ukázku výroby čokoládových pralinek. Nás, co jsme v tombole nevyhráli, mohlo těšit, že přispíváme na farní besídku…

Hlavní organizátoři – manželé Bára a Vašek Fuksovi měli na starosti dlouhodobou koordinaci celé akce. Patří jim veliký dík, že se tak velkého a nelehkého úkolu ujali a že jsme si díky jim mohli celý večer užít se vším všudy.

Doufám, že se tak vydařený večírek za rok zase zopakuje, a vy, co jste nebyli, určitě přijďte.

Jana Dufalová

 

Náhledy fotografií ze složky Taneční večírek farnosti