Jdi na obsah Jdi na menu
 

Prázdniny končily uplakaně, ale o počasí přeci nejde...

V pátek 31. srpna se školáci z farnosti rozloučili s prázdninami. V besídce se sešlo 24 menších dětí, které si nejprve na jednotlivých stanovištích vyzkoušely, jestli jim po prázdninách dobře fungují smysly. Pak si nachystaly své školní tašky a vydaly se s nimi na slavnostní mši svatou, při které jim pan kaplan udělil jednotlivě požehnání do nového školního roku. Udělení požehnání využila i mládež, protože dobře ví, že ani na vysoké a střední škole to bez Božího požehnání dobře nejde. (Jen ty jejich školní tašky už nebyly tak blýskavé a plné barevných obrázků...) V obětním průvodu děti přistupovaly s papírovou lodičkou. Loďka byla symbolem jejich náročné plavby školními povinnostmi a starostmi a děti prosily, aby je Pán na této plavbě ochraňoval a pomáhal jim.

Po večeři pak následovaly zábavné a společenské hry. Večer jsme se ještě byli pomodlit při svíčkách v kostele a pak hajdy do spacáků. Ačkoli byla připravena řada venkovních her a zajímavých aktivit, tak nám počasí opět nepřálo. Venku jsme mohli být opravdu jen chviličku... Ale zase je to výzva! My si ty hry zahrajeme někdy příště...!

S celou organizací a také během akce vydatně pomáhala a o program se postarala mládež z farnosti. Moc děkujeme i jim, že obětovali kousíček svých prázdnin menším dětem a že vytvářeli prima atmosféru.

Všem dětem, zvlášť Domče a Ivetce, které se chystají do 1. třídy, pak držíme palce, ať jim dobře fungují ve škole nejen smysly, ale ať mají i dobré srdce a plno dobrých kamarádů.

 

Náhledy fotografií ze složky Nazdar, prázdniny - hurá do školy!