Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pouť na kněžské svěcení a do Číhoště

Drazí bratři a sestry, drazí přátelé.

25. června 2016 oslavím páté výročí svého kněžského svěcení. V letošním roce tento den připadá na sobotu. Rád bych si toto výročí připomněl a v eucharistické bohoslužbě vyjádřil svou vděčnost za tento nezasloužený dar a povolání ke kněžské službě.

Kdo mě zná, tak ví, že velkým kněžským vzorem je pro mě P. Josef Toufar. Do Čihoště jsem také konal svou první kněžskou pouť. A do Číhoště bych také rád putoval v letošním roce.

Rád bych tento vzdával díky, dobrořečil Bohu a také ve Svatém roce milosrdenství prosil o odpuštění a Boží milosrdenství spolu s těmi, se kterými jsem mohl těchto pět let prožít, respektive kterým jsem mohl jako kněz sloužit či je jakýmkoli způsobem doprovodit kus naší životní cesty. Budu tedy rád, když se s Vámi budu moci 25. června setkat v Číhošti.

Program bude následující. V 15 h bude mít pan Doležal pro nás připravené povídání o P. Josefu Toufarovi a o čihošťských událostech (povídání bude specifické, že bude zaznívat v těch místech, kde k událostem došlo…). Slavení mše svaté začne v 16 h. Po mši svaté bude možnost posedět a popovídat si (prosím, počítejte s tím a nikam nespěchejte). Budu velmi rád, když přivezete něco malého k jídlu (buchtu, zeleninový salát…). Zajištěné budou buřty k ohni a alkoholické i nealkoholické nápoje.

Já budu v Číhošti i přespávat (vstávat budu brzy ráno, abych stihl nedělní mši svatou ve Velimi u Kolína). Kdo budete chtít zůstat i přes noc, tak ta možnost je. Je možné přespat na zemi na faře, nebo na zahradě postavit stan.

V neděli 26. června pak slavím výročí primiční mše svaté. I zde budu vzpomínat na tento den, a to v kostele sv. Ludmily, v Praze na Vinohradech, při mši svaté od 16:30.

Budu se těšit se všemi na viděnou. Všechny Vás ujišťuji o svých modlitbách a sám o Vaše modlitby prosím.

R. D. Martin Sklenář

plakat-zajezd-praha-a-cihost.jpg