Jdi na obsah Jdi na menu
 

Informace o proběhlé sbírce potravin

V pátek 3. února nás informovaly pracovnice sociálního odboru města o tíživé situaci lidí závislých na výplatě sociálních dávek. Z důvodu jejich opožděné výplaty se řada lidí, včetně matek s dětmi ubytovaných v Azylovém domě, dostala do tíživé situace, kdy jim chyběly finance i na nejnutnější potraviny. Rozhodly jsme se proto vyhlásit sbírku základních potravin, nejlépe trvanlivých, které by těmto lidem pomohly překlenout období, než se nový systém výplaty dávek stabilizuje.

Průběhu sbírky se ujala bývalá ředitelka FCH Vlašim, paní Němcová. Zpočátku se snažila vést seznam vybraných darů, ale před ukončením sbírky bylo do besídky dopraveno tolik potravin, že je rovnou ukládala do krabic. Potraviny bylo nutné roztřídit a zajistit, aby nedošlo k jejich znehodnocení mrazem. Většinu jsme následně odvezli do Azylového domu vlašimské Diakonie, část využily pracovnice sociálního odboru pro své klienty.

Přestože byla inzerována možnost přinášet dary také do naší kanceláře v nové poliklinice pod nádražím, všechny dary byly vybrány v budově besídky u kostela sv. Jiljí. V neděli 12. 2. jsme obdrželi nemalý potravinový příspěvek také od spolubratrů z Církve bratrské, kteří se o naší akci dozvěděli a podpořili ji.

Děkuji dárcům za obětavě poskytnutou materiální pomoc a také všem kdo pomohli rozšířit informaci o sbírce na veřejnosti. Ještě jednou všem veliké díky.

 Vybrané potraviny v besídce

Za Farní charitu Vlašim
Daniela Laloučková