Jdi na obsah Jdi na menu
 

Hurá na lana a oslava prvního roku kněžství P. Sklenáře

Rodiny s dětmi naší farnosti si v pondělí 25. června vyzkoušely své fyzické síly v lanovém centru nainstalovaném ve vlašimském parku. Svou fyzičku přišel zkusit i pan kaplan Martin – myslím, že bravurně zvládnul všechny záludnosti. No, byla zajímavá a veselá podívaná, jak naše ratolesti zdolávají jednotlivé překážky. Ale ono to z pevné země vypadá tak nevinně a jednoduše. Legrace končí – nebo právě začíná – když to člověk zkusí sám! Jakmile ztratíte pevnou půdu pod nohama, přidržujete se nejrůznějších lanových úchytů, které jsou stále v pohybu a nedůstojně se kymácíte na všechny strany... Pak už je to jen otázka naší fyzičky a také pokory, že na tohle už fakt nemám! (Ale nejdřív se to musí zkusit.)

Velká část účastníků se z lanového centra přesunula rovnou do kostela, kde se v pondělí oslavoval první rok kněžství vlašimského kaplana Martina Sklenáře. Při mši svaté jsme děkovali za všechna dobrodiní, které mu Bůh doposud prokázal a zároveň mu vyprošovali dary Ducha svatého a sílu a věrnost vytrvat ve službě, ke které ho Bůh povolal.

Po mši svaté nás pan kaplan pozval na pohoštění na farní zahradu. Došlo na špekáčky, pivo, jahodový dort, prohlíželo se fotoalbum s fotkami, které zachycovaly důležité okamžiky z kaplanova života, hrál se pétanque... Bylo to milé posezení.

Jana Dufalová