Jdi na obsah Jdi na menu
 

„Místo zázraků“

Milí rodiče a děti!

Asi víte, že v křesťanství je velmi důležitý symbol cesty, putování. Křesťané velmi často putovali na místa, která jsou tradičně spojena s hrobem nějakého apoštola, místa zázraku, nebo na místa zasvěcená Panně Marii - té, která nás ochraňuje, pomáhá nám a je prostřednicí Boží milosti. Proč Panně Marii neudělat takové místo, takovou malou svatyňku i v rodině?

Navržení, materiál a taky sestavení svatyňky bude na dětech. Rodiče můžou pomoci v případě nebezpečnějších úkonů (třeba řezání). Podzim přináší hodně materiálu na sestavení. Větvičky, kaštany, listí a cokoli co vás napadne. Fantazie se meze nekladou. Aby byly podmínky pro všechny stejné, svatyňka by mohla mít rozměry cca 30x30x30 cm. Když bude svatyňka hotova, vložíte do ní sošku Panny Marie. Pokud máte sošku Panny Marie již doma, svatyňku přizpůsobte velikosti sošky.

S vytvořením svatyňky by souvisel vždycky nedělní úkol, který by byl zaslán na mailové adresy rodičů, kteří by se do aktivity s dětmi zapojili.  Proto prosíme, aby se zájemci hlásili u paní Mirky Ptáčkové do 2. listopadu na e-mail: mp.permonik@seznam.cz a pustili se rovnou do tvorby. První nedělní úkol by byl zaslán panem kaplanem v sobotu 7. listopadu.   

Svatyňka by se tak mohla stát součástí místa, kde se společně scházíte k modlitbě. Po nouzovém stavu bychom svatyňky společně požehnali při nedělní mši svaté.

Víme, že Panna Marie je ta, ke které se můžeme utíkat za všech okolností a je tou, která nás nikdy neodmítne a ochrání svým pláštěm a svojí přímluvou.

Pojďme se k ní tedy modlit! 

Vaši kněží

P. Jaroslav a P. Miroslav

Plakátek - Místo zázraků